نمایش نوار ابزار

مسجد حافظ (اولاد ذکور) Mosque Hafez Bonab

   مسجد حافظ (اولاد ذکور)

Mosque Hafez Bonab

             مسجد حافظ در داخل کوی حافظ یا محلّۀ اولاد ذکور قرار گرفته است. سرستون‌های این مسجد نیز از سرستون‌های حجمی و مقرنس‌کاری با چوب لمبه‌کاری‏شده ساخته شده و سنگ‏ های زیرستون نیز حجاری‏ شده و قدیمی هستند.

       گفته می‌شود این ستون‌ها و سرستون‌ها در قدیم از مساجد دیگرِ شهر به این مسجد آورده شده‏ اند. متأسّفانه سرستون‌ها، که اکنون روی با مادّه و رنگ شیمیایی نقوش گل و بوته اجراء شده است، معلوم نیست در اصل چه رنگ و نقشی داشته‏ اند. تعداد این سرستون‌ها در این مسجد نُه عدد است که برخی از آنها در طرح و سبک چوب‌کاری با یکدیگر و حتّی با سرستون‌های مساجد دیگر شهر تفاوت دارند. همان طوری که اشاره شد، در زیر هر ستون پایه و سنگ زیرستون حجاری‏شده‏ای وجود دارد.

خیری در جلد دوّم ستاوندهای چوبی دوره صفویه می‌نویسد:

            شایسته است شهرستان بناب در کنار بسیاری از اشتهارها و شاخص‌های فرهنگی، هنری، اقتصادی، شهر‌نشینی و محیط‏ زیست سالم خود به عنوان «شهر ستاوندهای چوبی دورۀ صفویّه» نیز شناخته شده و سیل ایران‌گردان و جهان‌گردان و علاقه‌مندان به میراث‌های فرهنگی و پدیده‌های هنری و معماری را به این شهر نامی سرازیر گرداند و این توفیق ممکن نخواهد شد، مگر با همّت بیشتر مردم و مسئولین و متولیان مستقیم حفاظت و نگهداری میراث‌های فرهنگی و مدیران اجرائی، عمرانی و آموزشی فرهنگی شهرستان بناب و استان، در راستای حفاظت و نگه‌داری مستمرّ و اصولی این آثار ظریف، حساس و آسیب‌پذیر، و نیز افزایش آگاهی‌های مردمی نسبت به ارزش و اهمّیّت گنجینه‌های با اهمّیّت موجود در کنار محلّ زندگی، فعّالیّت‌های اقتصادی و آیین‌های عبادی خود.[۱] و ……………………………

                          متأسّفانه این مسجد در اواخر سال ۱۳۸۹ توسّط هیئت امنای محلّه تخریب شد و ادارۀ میراث فرهنگی نتوانست مسجد را به سبک معماری اسلامی و سنّتی بازسازی و یا نگه‌داری نماید. تنها کاری که انجام شد این بود که سرستون‌های این مسجد به مسجد روستای ازویش بناب، واقع در ۵ کیلومتری سمت شمال شرقی بناب، انتقال یافتند و چوب‌کاری و مقرنس‌کاری و تخته‌های لمبه‌کاری‏ شده از سرستون‌ها جدا

و ………………….

ادامه در کتاب دو جلدی نگاه نگاره ها ، ( به همراه  عکس های مرمتی و نقشه ی بناها )

شبستان مسجد کوی حافظ بناب (نام قدیمی محلّۀ اولاد ذکور)

Mosque Hafez Bonab

  ادامه در کتاب دو جلدی نگاه نگاره ها ، ( به همراه  عکس های مرمتی و نقشه ی بناها )

[۱]. خیری ۱۳۸۶، ۵۳

دیدگاه ها